Δευτέρα 1 Απριλίου 2013


 Πιστοποιημένο Σεμινάριο


Με επιτυχία και τεράστιο ενδιαφέρον διεξήχθη από το Περιφερειακό Ιατρείο Μαυρομματίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ την Παρασκευή 29 /3/2013 το πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης [ΕRC]  Σεμινάριο με θέμα την Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης.  [CPR&PROVIDER COURCE]
T o σεμινάριο  διεξήχθη στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και των πρωτοπόρων ενεργειών του Συλλόγου Μαυρομματίου προς τους κατοίκους του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής  από την Ελληνική  Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής  Φροντίδας και το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση την οποία δημόσια ευχαριστούμε θερμά για το έργο που επιτελεί.
Έλαβαν μέρος  και εκπαιδεύτηκαν στο σεμινάριο  απλοί κάτοικοι  του χωριού , καθηγητές φυσικής Αγωγής ,Νοσηλευτές  και Νοσηλεύτριες  .
Ο αριθμός των συμμετασχόντων ήταν καθορισμένος και σαν πρώτη φάση περιορίστηκε από την Ελληνική Εταιρία  Ε.Π.Φ. στις τριάντα συμμετοχές  γι’ αυτό ζητάμε συγνώμη από τους υπόλοιπους που αν και εξεδήλωσαν ενδιαφέρον δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν.
Στο τέλος του σεμιναρίου που διήρκησε περίπου πέντε ώρες στους συμμετέχοντες χορηγήθηκαν διεθνή πιστοποιητικά συμμετοχής .
Το μοναδικό για την περιοχή μας  <<μηχάνημα  ζωής>>  Αυτόματος  εξωτερικός Απινιδω τής  δώρισε  στο χωριό μας το Ίδρυμα ‘’ Ευάγγελου Σδράκα ,, το οποίο δημόσια ευχαριστούμε καθώς και την Πρόεδρό του κ. Βούλα Κ. Σδράκα.
Επίσης ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τον γιατρό του Π.Ι. Μαυρομματίου κ. Βασίλη Γκιζλή , τον διευθυντή του Δημοτικού μας Σχολείου κ Δ. Πάττα  για την παραχώρηση των Αιθουσών του για την διεξαγωγή του Σεμιναρίου και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες .Τέλος ο Σύλλογός μας εύχεται και ελπίζει στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί ένα δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή μας με πολλούς εκπαιδευμένους νέους ανθρώπους πάνω στην Βασική Υποστήριξη της ζωής με την χρήση και τη δυνατότητα που μας παρέχει η νέα τεχνολογία  στον τομέα αυτό.